måndag 27 maj 2013

New York dag 1, 2 och 3

Efter en kortare mellandlandning på Island landande vi vid sjutiden, lokaltid, i NY. Efter en hetsig taxiresa (trafiken påminde starkt om LA) checkade vi in på vårt coola hotell Hudson på gränsen mellan Midtown och Upper west side. Vi langade av oss bagaget på rummet (som är pyttelitet allt enligt NY standard:) tog vi oss ner till Time Square och tittade storögt på de neontäckta husen och åt pizza från en foodcourt i närheten. Och precis som vi konstaterade under vår roadtrip för två år sedan är amerikanarna väldans duktiga på pizza.

I den fantastiska reseguiden Ett annat New York fanns ett strålande förslag på en lördag i Brooklyn så den bestämde vi oss för att följa. Dagen började med en tunnelbaneresa över till fastlandet för en rejäl amerikansk frukost på Toms restaurang, ett 70 år gammalt diner. Där vi fick köa utanför tillsammans med lokala Brooklynbor. Och medan vi väntade kom de ut från restaurangen med kaffe och kakor.

Efter en del promenerande och en bussresa som höll på att landa oss helt fel i Queens, lyckades vi ta oss till shoppingstråken i Williamsburg. En störtskur landade oss på den väldigt hippa baren på Whyte hotel. Vi hamnade i samspråk med tre New Yorkare som var helt förundrade över hur vi lyckats hitta till Williamsburg där det tydligen är mycket ovanligt med turister men väldigt inne för New Yorkare att hänga:) Vi avslutade dagen med sushi alldeles bredvid vårt hotel (efter att ha letat ihjäl oss efter Blue Ribbon sushi och grill.

På söndagen hade solen äntligen hittat fram även om det fortfarande blåste en del. Och på väg till Starbucks för dagen första espresso upptäckte vi att Blu Ribbon låg precis bredvid sushistället vi tillslut hamnade på kvällen innan. Men så bra då då vet vi det till en annan kväll;)
Vi promenerade genom Central Park för att äta brunch på ytterligare ett ställe Ett annat New York rekommenderat. Tyvärr fanns det inte längre så istället shoppade vi kakor på Levein och åt på ett random diner på Upper west side.Resten av dagen ägnade vi sedan åt att spana in Naturhistoriska och Guggenheim museerna från utsidan och Metropolitan museum of art från insidan efter en fikapaus mitt i Central Park). Och kakorna var definitivt värt köandet!

Kvällen avlutades på det populära hamburgerstället Shake Shak, ett något överreklamerat ställe tyckte vi.

2 kommentarer: