fredag 7 juni 2013

New York dag 4-7

Fjärde dagen är amerikanernas Memorial day och alltså en ledig dag trots att det är måndag. Vi kör en riktig turist dag och börjar med frukost på ett närliggande diner och tar sedan tunnelbanan till the High Line. En nedlagd järnväg som slingrar sig en bra bit upp genom Meatpackning district och användes till att frakta gods till alla företagen i området.
Numera är det omgjort till en park och ger en trevlig överblick över området. Vi fortsätter dagen med att köa oss upp i Empire state building och det är absolut värt köandet (oss tog det ca 1,5 timma). Manhattan är verkligen fascinerande från ovan. 

Vi avslutar dagen med att promenera över Brooklyn bron och hamnar mitt i värsta polispådraget med helikopter och polisbåt. Och bron stängdes för en stund (men vi vet fortfarande inte varför...).

På tisdagen ösregnade det och vi ägnade dagen åt att shoppa och i korsningen vid Empire state building och 5:e avenyn kan man shoppa en heldag utan problem. När vi blev hungriga slank vi in på en sandwich shop som visade sig vara från 1929 med orginalinredningen kvar...
Amerikanska märken och make up är otroligt billigt i det här landet.

Onsdagen ägnades åt mer shopping. Och avslutades lite häng på hotellets takterasser, en rejäl barbeque middag och kvällspromenad längs Hudsonfloden.

På torsdagen åt vi frukost i Bryant park, smygfotade i New York public library (en helt fantastisk byggnad) och spanade in Grand central station. Vi tog oss ner till Ground Zero och förundrades över hur något sådant över huvud taget kan hända. Försedda med Snappels och doughnuts tänkte vi fördriva några timmar i Central Park men värmen var överväldigande och vi avslutade i hotellets bibliotek istället innan vi gav oss av till JFK för nattens flygning tillbaka till hemlandet.
Och ja vi tänker absolut åka tillbaka. Den här staden är vi inte klara med!

2 kommentarer:

  1. Jag längtar till vår tripp. I september. Ska bli så mysigt, man måste älska den stan ju!

    SvaraRadera
  2. Pim: det går liksom inte att inte åka tillbaka!

    SvaraRadera