söndag 21 juli 2013

Here we go again -Skottland dag 1 och 2

Ja så är vi iväg igen då. Tillsammans med J och M har vi dragit till Skottland och kajkar runt i hyrbil. fast det började inte så munternt. Efter att ha varit 20 minuter tidiga från Arlanda till Heathrow blev vi sedan fast ett helt dygn på flygplatsen i London. Och service där på natten vid halv 1 tiden när vårt plan till Edinburgh till slut blev inställt var helt värdelös. Brittish airways tänker vi definitivt undvika i fortsättningen. Vårt bagage försvann, kön till ombokningen tog 8 timmar. Ja du ser rätt 8 timmar!!!!! Och sedan blev det standby till Edinburgh.

Så alltså ett helt dygn försenade och en hel natt utan sömn landade vi äntligen i Skottland. Lägenheten vi hyrt låg på Rose street mitt i centrala Edinburgh och var verkligen utmärkt.

Söndagen ägnade vi åt sightseening i Old town och gick the Royal mile och naturligtvis njöt vi av utsikten från Edinburgh castel. Shoppar gör man bäst på Georg street, Rose streeet och Princes street som alla ligger parallellt med varandra.  
Det är gott om tartan-mönstrat både på gatorna och i butikerna. Självklart hade vi ett antal pubstop under dagen bland annat vid Grass-market, Edinburghs gamla avrättningsplats. Förutom öl och pubmat slinker det ner en och annan Pims med lemonad också.

På kvällen slank vi in på Standing Order en gamla banklokal som blivit pub och gjorde som britterna, skickade i oss bangers and mash till ölen






.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar